Napsugár Integrált Szociális Intézmény

Halloween Parti

Intézményünkben egész napos halloween partit tartottunk. A délelőtt tökfaragással, dekoráció készítéssel és ronda, de finom ételek összeállításával telt. A délután folyamán elfogyasztottuk az elkészült ételeket (múmia szendvics, Frankenstein szeme, boszorkány ujj) és megnéztük a Halott menyasszony című animációs filmet. A programot este tűzzsonglőr bemutatóval zártuk, mely felejthetetlen élményt nyújtott lakóink számára.

Az esemény képei

"Itt van az ősz, itt van újra....."

Az ősz beköszöntével, intézményünkben is az évszaknak megfelelő hangulatot teremtettünk. A lakóink és kollégáink által összegyűjtött terméseket (gesztenye, dió, tök, kukorica, stb.) felhasználva, ötletes és egyedi dekorációt készítettünk.

Dekoráció képekben

Nyárköszöntő

 

A 2016.06.23-án megrendezett nyárköszöntő rendezvényünk fő témája a nyár volt, a feladatok is e téma köré csoportosultak. A reggeli torna után, egy kis agytorna következett kvíz kérdésekkel, fesztiválokkal kapcsolatos játékos feladatokkal.

A vetélkedő második részében az ügyességé és a gyorsaságé volt a főszerep. Időre mértük vizet, fújtunk buborékot és homokból formáztunk különböző formákat, műanyag pohár és kiskanál segítségével.

Húsvéti készülődés

A 2016. 03. 21-ei hét, a húsvéti készülődés jegyében telt. Tojásfát díszítettünk, tojásokat festettünk és salátát készítettünk. A tojásfestés hagyományos technikával történt: a tojásokra harisnyát húztunk, mely alá különböző méretű leveleket tettünk, és így főztük meg őket vörös-ill. lilahagyma héjával. Ezen kívül, fehér viaszos krétával mintákat rajzoltunk a tojásokra, festés előtt. Készítettünk húsvéti salátát, és töltött tojásokat is, melyeket a hozzávalókból a lakók segítségével állítottunk össze.

Bakóczy Kálmán zenés délutánja

Bakóczy Kálmán, a Lárifári Alapítvány egyik tagja tartott zenés délutánt intézményünkben. Ismert slágerek előadásával szórakoztatta lakóinkat, vidám hangulatot teremtve. 

Bakóczy Kálmán zenés délutánja képekben

Szervezőegység: Napsugár Integrált Szociális Intézmény

 

Őszköszöntő vetélkedő

Az őszköszöntő vetélkedőnkön lakóink és a nappalis dolgozóink, csapatokba rendeződve oldottak meg Magyarországhoz kapcsolódó, vicces feladatokat.

Őszköszöntő vetélkedő képei 

Szervezőegység: Napsugár Integrált Szociális Intézmény

 

Halloween Parti

Az intézményünkben megrendezett halloween partin a Lárifári Alapítvány önkéntesei is részt vettek. Töklámpásokat faragtunk és festettünk, valamint énekeltünk és halloween ünnepéhez kapcsolódó vicces feladatokat oldottunk meg, így a hangulat nagyon vidám volt.

Dátum: 2015. november 03.

Majális

2015. május 20-án rendeztük meg a majálist a Napsugár Integrált Szociális Intézményben, melynek mottója „játék határok nélkül” volt. Ebben az évben az intézményi foglalkozásaink témája, európai országok kultúrájának a megismerése, ezért arra gondoltunk, hogy a majális témája is ez lesz. Magyarország szomszédos országaival ismerkedtünk meg, játékos formában. A feladatokat minden részvevő meg tudta oldani, saját határait legyőzve.

Április 24. 10:00-13:00 – várostakarítás (12 fő)

 Kaposvár Megyei Jogú Város által meghirdetett várostakarításon is részt vettünk. Kaposvár szökőkútjainak megtisztítását végeztük el a Noszlopy Gáspár utcában, valamint a testvérvárosokat felvonultató kőzetet is.

Szervező egység: Napsugár Integrált Szociális Intézmény

Húsvét 2015 NISZI

 2015. 04. 01-jén rendeztük meg a Napsugár Integrált Szociális Intézményben a húsvéti vetélkedőt. A délelőttöt Séta Attila, a Fekete Sereg zenekar gitárosa nyitotta, ismert slágerek előadásával. Magával hozta kutyáját is, akit nagy örömmel fogadtak a lakók. Zenehallgatás közben készültek a csapattagok megkülönböztetésére szolgáló minták, melyeket egyik kolléganőnk festett a kézfejekre. A folytatásban, a korábban három csapatra osztott fiatalok prezentációi következtek különböző, húsvéttal kapcsolatos témákban.

Feliratkozás RSS - Napsugár Integrált Szociális Intézmény csatornájára

2011 © Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ